PREMIUM BIKE WASH & FIETSCOATINGS

PHOTO-2019-05-08-10-48-06.jpg
Premium bike wash

Wist u dat een propere fiets het lange leven is van die fiets? Een vuile fiets zal veel sneller verslijten dan de verwachte/voorziene levensduur. Bovendien is het aangenamer fietsen met een propere fiets en is het voor de fietsenmaker ook veel aangenamer om eraan te werken bij herstellingen.

Misschien heeft u zelf niet altijd tijd om uw fiets proper te onderhouden, maar dan bieden wij voor u de oplossing met onze Premium Bike Wash.

Hoe werkt het?

U maakt op voorhand een afspraak en brengt uw fiets op het afgesproken moment binnen. Wij poetsen uw fiets uiterst zorgvuldig, met de hand en enkel met professionele en kwalitatief hoogwaardige producten van Morgan Blue en ProTeam Bicycle Care (van beide zijn wij ook officieel dealer). Op het afgesproken tijdstip kan u daarna uw fiets terug komen oppikken en kan u met een propere fiets weer op pad.

 

Behandeling

 • Ontvetten en reinigen van ketting, tandwielen en derailleur

 • De fiets volledig “inzepen” om al het vuil los te weken en grondig wassen van alle hoekjes en kantjes. Hierbij maken we gebruik van aangepast materiaal en een 2 emmer systeem (vette en niet-vette delen worden uiteraard niet met hetzelfde water en materiaal gewassen).

 • Het drogen van de fiets gebeurt met zowel compressor als microvezel doeken om tot een perfect, resultaat te komen.

 • Extra: Tegen een kleine meerprijs kan er ook een extra beschermende laag (Clean and Cure Sealant van Proteam Bicycle Care) aangebracht worden, die een beschermtijd heeft van 2 maanden. Of u kan ook ineens kiezen voor de hydrofobe fietscoating die uw fiets minstens 2 jaar lang beschermd tegen vuil.

 • Smeren van ketting en onderdelen

 

Prijzen:

 • 25 euro voor racefiets en MTB (hardtail)

 • 30 euro voor stadsfiets, e-bike en MTB (fully)

 • 5 euro meerprijs voor het aanbrengen van de Clean and Cure Sealant

Hydrofobe fietscoating

Een nieuwe fiets is een investering bedoeld om jarenlang mee te gaan. Om deze investering optimaal te beschermen tegen de invloeden van buitenaf is een speciale lakcoating nodig. 

Minder hechting van vuil, water en zand voor een optimale bescherming van uw kostbare bezit.

 • Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische eigenschappen. Vuil zal niet meer hechten.

 • Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.

 • Eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.

 • Lak behoudt veel langer de glans.

 • Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven.

 • Zeer duurzame oplossing.

Winnaar 2018 BikeMotion Benelux Award

PHOTO-2019-05-08-10-48-06 - kopie.jpg
PHOTO-2019-05-08-10-48-02.jpg
PHOTO-2019-05-08-10-48-03.jpg

U heeft wellicht een aantal vragen na het lezen van deze 'mooie beloftes'. 

Wat is een hydrofobische coating en wat is het verschil met wax?

Een wax zal hooguit 2 tot 3 maanden effect hebben omdat het verslijt en oplost. Na elke wasbeurt zal je je fiets opnieuw moeten voorzien van een waslaag. De ProTeam hydrofobische coating daarentegen hecht zich dieper in de poriën van de lak, gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax.

Kan enkel een nieuwe fiets gecoat worden of is het ook nog aangewezen voor een fiets die 4 jaar oud is?

Ongeacht de leeftijd van uw fiets is de coating een absolute meerwaarde. De glans van glansgelakte oppervlakten zal hoger worden en bij matte lakken zal de kleurdiepte hersteld en ook beschermd worden.

Hoe lang blijft de coating zitten?

Als u de meegeleverde instructies voor verder onderhoud volgt (bvb. geen Dreft of dergelijke middeltjes gebruiken om uw fiets te wassen, aangezien deze een te hoge zuurtegraad hebben en de coating aantasten) dan zal de coating tot 2 jaar zijn werking doen. Bij gebruik van de Clean and Cure Sealant kan u de beschermtijd zelfs verlengen tot 3 jaar.

Wat is de prijs van deze coating?

Het doe-het-zelf kitje met 15ml coating, ontvetter, onderhoudsshampoo, microvezel doeken, applicators, handschoenen en handleiding kost €69,95.

Voor het meest optimale effect kunnen wij de ook de coating voor u uitvoeren met een airbrush.

       Racefiets en hardtail MTB: €100,-

       E-bike, stadsfiets en fully MYB: €125,-

       U dient uw fiets hiervoor volledig proper binnen te brengen. Voor extra poetswerk zijn wij genoodzaakt een         meerprijs aan te rekenen naargelang het benodigde werk om de fiets eerst volledig proper te krijgen.

Heeft u nog verdere vragen, contacteer ons gerust. Dit kan via mail (info@fietsengerritclaessens.com), telefoon/sms/whatsapp (0474/39.16.34) of spring gerust eens binnen om een aantal gecoate fietsen met eigen ogen te bekijken. 'Nee, het is geen photoshop' ;).