Uw kapotte fiets

Is uw fiets aan een servicebeurt of herstelling toe?

 

Met het nodige vakmanschap, technische vernuft en de opgedane ervaring uit het professionele wielrennen kunnen wij uw fiets herstellen of het nodige onderhoud geven. Ook voor de meest complexe problemen staan wij u graag met woord en daad bij.

ONDERHOUD

Een fiets rijdt niet alleen beter als hij goed onderhouden wordt, maar een tijdig onderhoud verlengt ook de levensduur van uw fiets. Vergeet dus zeker niet jaarlijks uw fiets te laten nakijken. Bij enkele fietsmerken is een tijdig en vakkundig onderhoud, net als bij auto's, zelfs een voorwaarde voor herstellingen onder garantie. Bovendien voorkom je door het goed onderhouden van je fiets ook onnodige kosten.

Wilt u graag dat wij u op de hoogte houden wanneer het tijd is voor uw jaarlijks onderhoud? Vul dan uw gegevens in via deze link en wij zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk zorgeloos kan fietsen. Klanten die hun fiets bij ons aangekocht hebben, zullen in de toekomst automatisch op de hoogte gebracht worden van hun jaarlijks onderhoud. 

Tip: Een goed onderhoud van uw fiets gebeurt niet enkel bij de fietsenmaker, maar ook bij u als fietser. Een propere fiets zal een langere levensduur hebben en minder snel gebreken vertonen als een vuile fiets. Vuil en slijtage gaan vaak hand in hand. Denk er ook aan om bijvoorbeeld uw ketting tijdig te reinigen en te smeren.

 

Voor raad over het reinigen van uw fiets? Spring gerust eens binnen en wij geven u graag het nodige advies omtrent het gebruik van onze Morgan Blue onderhoudsproducten. 

Heeft u zelf niet de tijd of misschien ook de "goesting" niet? Ook hierin kunnen wij u bijstaan. Ontdek onze Premium Bike Wash en onze water-en vuilafstotende coatings via deze link. Wij nemen deze zorgen van u over, zodat u meer kan genieten van uw fietstochtjes.

Niet alle fietsen zijn even "onderhoudsvriendelijk". Zo zal u zelf veel minder onderhoudswerk hebben aan een fiets met kettingaandrijving en naafversnelling dan aan een fiets met derailleurversnelling. Wij staan u graag bij om de juiste keuze naar uw wensen en noden te maken.

ZORGELOOS FIETSEN
begint bij Fietsen Gerrit Claessens
HERSTELLINGEN

Al van jongsaf heeft Gerrit de fietsmicrobe goed te pakken. Dankzij zijn jarenlange ervaringen in het wielerpeloton (zowel als wielrenner als (hoofd-)mecanicien bij o.a. Team Sunweb & Team Wiggle Honda), heeft hij de nodige kennis en technische vernuft om uw fiets de service te geven die hij nodig heeft. Hij zal steeds een oplossing op maat van uw fiets bieden.

 

Indien gewenst, kan u ons ook altijd vragen om u eerst een prijsofferte te bezorgen alvorens wij aan uw herstelling beginnen, zodat u geen onverwachte kosten heeft.

U ontvangt van ons steeds een gratis sms'je of telefoontje zodra uw fiets klaarstaat voor afhaling.

UPDATE: Door de grote drukte werken wij voor herstellingen en onderhoud zeker tem eind 2020 enkel op afspraak. Hierdoor kunnen wij de hersteltijden voor uw fiets zoveel mogelijk beperken. Het duurt misschien iets langer vooraleer u een afspraak heeft om uw fiets binnen te brengen, maar de effectieve hersteltijd is hierdoor wel beperkt tot 2-3 werkdagen (afhankelijk of wij onderdelen moeten bestellen die niet standaard zijn).

Een afspraak inplannen kan snel en eenvoudig via deze link.  Voor fietsen die bij ons aangekocht zijn, voorzien wij dagelijks noodafspraken voor dringende herstellingen.

PRAKTISCH

  • Heeft u uw fiets bij een andere fietsenwinkel gekocht en zou u graag het onderhoud door ons laten uitvoeren? 

Kom gerust langs. Voor elektrische fietsen werken wij wel enkel aan fietsen met Giant Syncdrive, Bosch of Shimano  middenmotoren. Contacteer ons gerust en wij bekijken of we u verder kunnen helpen.                                                     Herstellingen aan fietsen die bij ons aangekocht zijn, krijgen wel altijd voorrang. Klanten van Fietsen Gerrit Claessens

verdienen onze allerbeste en snelste service.

  • Heeft u uw fiets gekocht bij een discountwinkel, een supermarkt, of is hij van andere branchevreemde oorsprong?

In dat geval is het dikwijls moeilijk om uw fiets te herstellen. Vaak worden bij deze fietsen onderdelen van bedenkelijke kwaliteit gebruikt van leveranciers die wij niet kennen en waarvan de oorsprong vaak moeilijk te achterhalen is. Voor  de herstelling van deze fietsen moeten wij dan ook vaak noodgedwongen afhaken. Lange wacht- en hersteltijden omdat wij de nodige onderdelen niet vinden of duurdere, niet frequente oplossingen moeten voorzien, zorgen ervoor dat wij niet de service kunnen voorzien die wij u graag geven.

  • Kan u uw fiets niet missen?

Laat hem dan regelmatig onderhouden en afstellen. Zo’n check up is dé remedie tegen grotere kwalen.                        Daarnaast voorzien wij ook standaard in een aantal vervangfietsen (ook elektrisch, volgens beschikbaarheid).

Deze extra service is gratis wanneer uw fiets bij ons aangekocht is. Indien uw fiets elders aangekocht is, kan u een vervangfiets huren voor €15,-. Contacteer ons en wij kijken de beschikbaarheid van onze vervangfietsen voor u na en reserveren hem voor u.

  • Heeft u geen tijd om uw fiets tot bij ons te brengen of lukt dit gewoon niet doordat hij stuk is?

Geen probleem! Wij komen uw fiets ophalen en terug bij u aan huis of op uw werk leveren indien gewenst. Als u dit aangeeft bij het boeken van uw afspraak, dan contacteren wij u tijdig. Om uw kostbare fiets zo zorgvuldig mogelijk te vervoeren, gebruiken wij een bestelwagen die volledig aangepast is aan het vervoeren van fietsen.

 Tarieven:

 - Tot 25 km afstand: ophalen = €15,- / ophalen en brengen = €25,-.

  - Ophalen in Oelegem=  €7,- / Ophalen en brengen in Oelegem= €10,-

  • Om alle herstellingen vlot te laten verlopen vragen wij u vriendelijk om uw fiets proper binnen te brengen Niet alleen is het voor ons aangenamer werken, vaak is het ook noodzakelijk om defecten en slijtage sneller op te merken, te onderzoeken en te herstellen. Indien uw fiets zeer vuil is en wij uw fiets eerst grondig moeten reinigen, zijn wij genoodzaakt de kosten hiervoor aan te rekenen (tarief Premium Bike Wash: €25,-).

#BikeLikeAPro
ONZE DIENSTEN

- Verkoop racefietsen en e-bikes

- Fietsleasing

- Onderhoud en herstellingen

- Fietscoatings

- Workshops fietsonderhoud

- Professionele bikefittings

WAAR?

Fietsen Gerrit Claessens

Oudstrijdersstraat 25A

2520 Oelegem

info@fietsengerritclaessens.com

OPENINGSUREN

dinsdag  - woensdag & vrijdag: 09u30-12u30 & 13u45-18u

donderdag: 13u45-18u

zaterdag: 09u30-16u

zondag & maandag: gesloten

#BikeLikeAPro
#FietsenGCL
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2019 by Team 8 & 11 BVBA                DISCLAIMER + PRIVACY                             Proudly created with Wix.com