top of page
IMG_0555_edited.jpg

Herstellingen & onderhoud

Onderhoud aan je fiets is net zo vanzelfsprekend als onderhoud aan je auto of motor.

 

Een fiets rijdt veel beter als hij goed onderhouden is en bovendien zal je met een tijdig onderhoud ook de levensduur aanzienlijk verlengen en minder kans lopen op onverwachte en vaak ook duurdere reparaties.

 

Op aanvraag geven wij u met plezier eerst een prijsbestek van herstelling van uw fiets zodat u een idee heeft van de kosten*.

 

Hoogwaardige componenten

In onze werkplaats werken wij met onderdelen van hoge kwaliteit. Goede onderdelen gaan vaak langer mee en functioneren beter. Wij willen enkel het beste voor uw fiets!

Wij herstellen de fiets ook steeds volledig. Van half werk zal u als klant ook niet tevreden worden.

Op afspraak

Om de hersteltijden tot een minimum te beperken zodat onze klanten hun fiets niet te lang moeten missen, werken wij op afspraak. Aangezien je een lekke band of valpartij nooit op voorhand kan 'inplannen', voorzien wij dagelijks noodafspraken voor fietsen die bij ons gekocht werden.

Elektrische vervangfietsen

Kan je je fiets niet missen? Geen probleem, wij hebben meerdere elektrische vervangfietsen. Deze service is zelfs gratis indien je je fiets bij ons aangekocht hebt.

Boek jouw afspraak*:

0474/39.16.34

Herstellingen en onderhoud zijn enkel na afspraak. Zonder afspraak kunnen wij helaas geen herstellingen aannemen.

Voor welke herstellingen kan u bij ons terecht?

- racefietsen bij ons of bij andere fietsenwinkels aangekocht

- elektrische fietsen bij ons aangekocht of met Bosch, Shimano of Giant Syncdrive middenmotoren

- stads- en kinderfietsen bij ons of bij andere fietsenwinkels aangekocht

Wij voeren geen herstellingen uit aan fietsen aangekocht bij branchevreemde organisaties zoals doe-het-zelfwinkels, supermarkten, de krant, Bol.com, ... (bvb. Veloci, Colorado, Vogue, Minerva, Evobike, ...). Deze merken gebruiken vaak onderdelen van minderwaardige kwaliteit die bij onze leveranciers niet verkrijgbaar zijn. 

Noodafspraak voor dringende herstelling nodig?

Contacteer ons gerust telefonisch. Opgelet, wij voorzien deze extra service enkel voor fietsen die bij ons aangekocht zijn. Dit is inbegrepen bij de aankoop van de fiets.

* De onderzoekskosten voor het opstellen van een prijsbestek voorafgaand aan de herstelling bedragen  €15. Deze worden verrekend met de werkuren indien u de herstelling laat uitvoeren.

Fiets bij ons aangekocht?
Dan verdien jij de beste service!

Roze Tropisch Bedankt Postkaart.png

Uiteraard helpen we graag iedereen verder, maar voor klanten die ons hun vertrouwen gaven bij de aankoop van hun fiets gaan we net dat tikkeltje verder. Wij voorzien voor hen:

  • Voorrang bij herstellingen en onderhoud en kortere hersteltijden

  • Korting op de werkuren

  • Gratis elektrische vervangfietsen

  • Gratis eerste onderhoud

#WijKunnenMeerDanEnkelVerkopen

Onderhoudsformules

Binnenkort komen onze vernieuwde onderhoudsformules terug online.

Voorkom extra kosten

  • Breng je fiets proper binnen. Voor erg vuile fietsen zijn wij helaas genoodzaakt om €25,- kosten aan te rekenen voor het reinigen van je fiets vooraleer wij aan onze controle of werkzaamheden kunnen beginnen.

  • Achterstallig onderhoud kan leiden tot extra kosten omdat we langer bezig zijn met de reparatie.

IMG_5163.jpg
MY22_TCR_Group_1_Action_06.jpg

"Ik heb mijn fiets bij een andere fietsenwinkel gekocht."

Contacteer ons voor de mogelijkheden. Is je elektrische fiets uitgerust met een Bosch, Shimano of Giant Syncdrive middenmotor? Dan kunnen wij je normaal zonder problemen verder helpen. Aan fietsen met andere merken van motor kunnen wij helaas geen werkzaamheden uitvoeren.

In drukke periodes kunnen de hersteltijden voor fietsen die elders gekocht zijn helaas wel oplopen.  Fietsen die bij ons aangekocht werden, krijgen steeds voorrang. Deze service is inbegrepen in de aankoopprijs van de fiets.

Fietsen die bij ons aangekocht zijn, proberen wij steeds binnen 1 werkdag klaar te hebben. Voor fietsen die niet bij ons aangekocht zijn, moet je rekenen op 2-3 werkdagen na het binnenbrengen op afspraak.

Wat kan ik zelf doen?

  • Door je fiets geregeld te poetsen, zullen onderdelen minder snel slijten dan wanneer je hier geen aandacht aan geeft. 

  • Verzorg je fiets ook zelf je fiets met de juiste onderhoudsproducten. Waar je op moet letten? Bij aankoop van onderhoudsproducten in onze winkel, geven wij je advies op maat of eventueel zelfs een kleine demonstratie.

  • Hou ook onze instagram en facebookpagina's in het oog. Wij delen geregeld tips voor het onderhouden van je fiets.

 

"Ik heb mijn fiets bij een supermarkt, doe-het-zelf zaak, discountwinkel, 'bij de krant' of online gekocht"

Dan gaan wij je helaas vaak niet kunnen helpen omdat de gebruikte onderdelen meestal niet standaard zijn en bovendien moeilijk of voor ons zelfs niet te verkrijgen. Dit zorgt vaak voor wekenlange wachttijden of voor dure oplossingen op maat, omdat wij op zoek moeten gaan naar alternatieve onderdelen. Wij zijn helaas genoodzaakt om alle werkuren hiervoor aan te rekenen.  In deze gevallen kan je best het verkooppunt van de fiets contacteren.

274172373_3140593782928844_2155412790335754457_n.jpeg
IMG_5164.jpg

"Ik heb een ongeval gehad en heb een schadebestek nodig voor de verzekering. Kunnen jullie dit voor mij opstellen?"

Allereerst wensen wij u een spoedig herstel toe. Wij kunnen een schadebestek opstellen voor alle fietsen/onderdelen/accessoires die bij ons aangekocht werden. Bij deze fietsen kunnen wij u helpen met de originele facturen/kassabons en deze fietsen en hun voorgeschiedenis kennen wij zodat wij het schadebestek voor u gedetailleerd kunnen opstellen.

 

Hiervoor vragen wij een vergoeding van €45. Dit bevat het opstellen van het bestek, de opslagkosten tijdens de duur van de procedure bij uw verzekeringsmakelaar, het beantwoorden van vragen van de expertise, ... . Hou er rekening met dat deze kost door de verzekering niet vergoed wordt, maar wel verrekend wordt indien de herstelling bij ons uitgevoerd wordt.

*Heb je geen afspraak en is je fiets bij ons aangekocht?

             Dan voorzien wij noodafspraken op korte termijn.

Heb je geen afspraak en is je fiets niet bij ons aangekocht?

            Dan nemen wij de eerstvolgende vrije afspraak. In drukke periodes kan dit soms helaas al langer duren.

Binnenkort kan je terug afspraken boeken via onze online afsprakenkalender. Tot dan kunnen alle afspraken telefonisch (ook whatsapp) of via mail gemaakt worden.

Onze excuses voor het ongemak.

bottom of page