IMG_0555_edited.jpg

Herstellingen & onderhoud

Onderhoud aan je fiets is net zo vanzelfsprekend als onderhoud aan je auto of motor.

 

Een fiets rijdt veel beter als hij goed onderhouden is en bovendien zal je met een tijdig onderhoud ook de levensduur aanzienlijk verlengen en minder kans lopen op onverwachte en vaak ook duurdere reparaties.

Hoogwaardige componenten

In onze werkplaats werken wij met onderdelen van hoge kwaliteit. Goede onderdelen gaan vaak langer mee en functioneren beter. Wij willen enkel het beste voor uw fiets!

Op afspraak

Om de hersteltijden tot een minimum te beperken zodat onze klanten hun fiets niet te lang moeten missen, werken wij op afspraak. Aangezien je een lekke band of valpartij nooit op voorhand kan 'inplannen', voorzien wij dagelijks noodafspraken voor fietsen die bij ons gekocht werden.

Elektrische vervangfietsen

Kan je je fiets niet missen? Geen probleem, wij hebben meerdere elektrische vervangfietsen. Deze service is zelfs gratis indien je je fiets bij ons aangekocht hebt.

Boek jouw afspraak*:

0474/39.16.34

UPDATE 3/8/2022

Tijdens de jaarlijkse zomerdrukte in juli en augustus (combinatie vakantie, schoolfietsen en fietsen voor kamp klaarmaken en vakantie collega fietsenmakers) kunnen de termijnen voor een afspraak snel oplopen. Op onze social media en onze website posten wij wekelijks een update ivm de huidige afspraken:

Afspraken voor fietsen niet bij ons aangekocht, mogelijk vanaf maandag 5 september

Afspraken voor fietsen bij ons aangekocht, mogelijk vanaf maandag 22 augustus

Jaarlijks verlof: 7 augustus tem 17 augustus

Noodafspraken voor dringende herstellingen?

Contacteer ons gerust telefonisch. Opgelet, wij voorzien deze extra service enkel voor fietsen die bij ons aangekocht zijn. Dit is inbegrepen bij de aankoop van de fiets.

Fiets bij ons aangekocht?
Dan verdien jij de beste service!

Roze Tropisch Bedankt Postkaart.png

Uiteraard helpen we graag iedereen verder, maar voor klanten die ons hun vertrouwen gaven bij de aankoop van hun fiets gaan we net dat tikkeltje verder. Wij voorzien voor hen:

  • Voorrang bij herstellingen en onderhoud en kortere hersteltijden

  • Korting op de werkuren

  • Gratis elektrische vervangfietsen

  • Gratis eerste onderhoud

#WijKunnenMeerDanEnkelVerkopen

Onderhoudsformules

Schakel terug voor stadsfietsen

1.png

Schakel verder voor racefietsen

Voorkom extra kosten

  • Breng je fiets proper binnen. Voor erg vuile fietsen zijn wij helaas genoodzaakt om €25,- kosten aan te rekenen voor het reinigen van je fiets vooraleer wij aan onze controle of werkzaamheden kunnen beginnen.

  • Achterstallig onderhoud kan leiden tot extra kosten omdat we langer bezig zijn met de reparatie.

IMG_5163.jpg
MY22_TCR_Group_1_Action_06.jpg

"Ik heb mijn fiets bij een andere fietsenwinkel gekocht."

Geen probleem!

Wij werken aan alle types fietsen, maar zijn gespecialiseerd in racefietsen en elektrische fietsen met Bosch, Shimano of Giant Syncdrive middenmotoren. Heb jij een ander type of merk van elektrische fiets? Hou er rekening mee dat wij dan niet alle werkzaamheden kunnen uitvoeren. Bij twijfel mag je ons altijd contacteren.​

In drukke periodes kunnen de hersteltijden voor fietsen die elders gekocht zijn helaas wel oplopen.  Fietsen die bij ons aangekocht werden, krijgen steeds voorrang. Deze service is inbegrepen in de aankoopprijs van de fiets.

Fietsen die bij ons aangekocht zijn, proberen wij steeds binnen 1 werkdag klaar te hebben. Voor fietsen die niet bij ons aangekocht zijn, moet je rekenen op 2-3 werkdagen na het binnenbrengen op afspraak.

Wat kan ik zelf doen?

  • Door je fiets geregeld te poetsen, zullen onderdelen minder snel slijten dan wanneer je hier geen aandacht aan geeft. 

  • Verzorg je fiets ook zelf je fiets met de juiste onderhoudsproducten. Waar je op moet letten? Bij aankoop van onderhoudsproducten in onze winkel, geven wij je advies op maat of eventueel zelfs een kleine demonstratie.

  • Hou ook onze instagram en facebookpagina's in het oog. Wij delen geregeld tips voor het onderhouden van je fiets.

 

"Ik heb mijn fiets bij een supermarkt, doe-het-zelf zaak, discountwinkel, 'bij de krant' of online gekocht"

Dan gaan wij je helaas vaak niet kunnen helpen omdat de gebruikte onderdelen meestal niet standaard zijn en bovendien moeilijk of voor ons zelfs niet te verkrijgen. Dit zorgt vaak voor wekenlange wachttijden of voor dure oplossingen op maat, omdat wij op zoek moeten gaan naar alternatieve onderdelen. Wij zijn helaas genoodzaakt om alle werkuren hiervoor aan te rekenen.  In deze gevallen kan je best het verkooppunt van de fiets contacteren.

274172373_3140593782928844_2155412790335754457_n.jpeg
IMG_5164.jpg

*Heb je geen afspraak en is je fiets bij ons aangekocht?

             Dan voorzien wij noodafspraken op korte termijn.

Heb je geen afspraak en is je fiets niet bij ons aangekocht?

            Dan nemen wij de eerstvolgende vrije afspraak. In drukke periodes kan dit soms helaas al langer duren.

Binnenkort kan je terug afspraken boeken via onze online afsprakenkalender. Tot dan kunnen alle afspraken telefonisch (ook whatsapp) of via mail gemaakt worden.

Onze excuses voor het ongemak.