top of page

ABUS: Best geteste fietssloten!

"Je wil je fiets nemen om terug naar huis te rijden, maar merkt dat hij weg is. Je bent even in de war, en kijkt in de buurt rond of je je niet vergist hebt en hij wat verderop geparkeerd staat. Maar helaas, geen spoor te bekennen… Fiets gestolen …" Het gebeurt tegenwoordig helaas meer en meer. Wat zijn de beste fietssloten om je fiets zo optimaal mogelijk te beschermen?

ANWB voerde onlangs een uitgebreide fietsslotentest. In 2 categorieën komt ABUS als beste uit de bus. In de categorie ART 2 gekeurde sloten is dit de ABUS IVEN Chain 8210 en in de categorie ART 3 gekeurde sloten won de ABUS IVY Chain 9210 het van zijn concurrenten. Wat die ART 2 keuring juist is, legt ANWB voor jullie uit:


"Elk slot kan gekraakt worden, hoe dik de schakels ook zijn of ingenieus het slot ook is. Wél zijn er grote verschillen: de minst kraakbare sloten kunnen een keurmerk krijgen van de Stichting ART, een samenwerking tussen ANWB, RAI Vereniging en verzekeringsmaatschappijen. Voor dat keurmerk worden sloten ‘aangevallen’ met bijvoorbeeld een ijzerzaag en betonschaar. Ook ondergaan ze subtielere technieken als ‘lockpicking’. Hoe meer aanvallen een slot weerstaat, hoe meer ART-sterren het slot krijgt."


ART 2 sloten zijn de meest gebruikte fietssloten. Vele kwalitatieve eBikes zijn standaard reeds uitgerust met een ART 2 gekeurd fietsslot (een ringslot) en ook fietsverzekeringen vereisen minstens 1 en tegenwoordig zelfs 2 verschillende sloten met ART 2 keuring. ART 2 sloten zijn iets minder sterk dan de ART 3 gekeurde variant, maar zijn wel lichter en gebruiksvriendelijker.


Ontdek het volledige testrapport hier.


Ontdek het aanbod ABUS fietssloten bij ons in de winkel.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page