top of page

Fiets van de maand: December

Vanaf nu stellen we elke maand een e-bike, racefiets en offroad fiets aan u voor die door ons uitvoerig werd gekeurd en als 'Topper op de fietsmarkt' wordt beschouwd. Om deze fietsen extra in de kijker te zetten, koppelen we hier ook elke maand een leuke actie aan. In deze winterse feestmaand hebben wij gekozen voor de volgende fietsen:


E-Bike van de maand: Merida eSpresso CC XT-edition



In de categorie e-bikes valt deze maand de beurt aan de Merida eSpresso CC XT-edition, uitvoerig getest door de vader van Zoë, Paul. Deze sportieve e-bike uit de eSpresso-lijn van Merida heeft een lage, brede instap. Dankzij de 27,5" wielen met 2.25" brede noppenbanden staat deze topper ook gemakkelijk off-road zijn mannetje. Doordat de batterij op de framebuis geplaatst werd, is het totale gewicht van de fiets goed verdeeld waardoor deze fiets veel stabieler fietst dan een e-bike met de accu op de bagagedrager.


Deze e-bike is perfect voor dagelijks gebruik met onbegrensde mogelijkheden voor (sportieve) fietstochten. Als je voor deze fiets kiest, staat saai niet in jouw woordenboek. Merida is leverancier van sportief fietsplezier. Ook de e-bikes uit het assortiment hebben een sportief en eigenzinnig karakter. Alle modellen bieden fantastische rij-eigenschappen en een sportieve uitstraling.


SHIMANO STEPS E7000 is een e-bike systeem met componenten voor de elektrische allterrainbike. Gebouwd met de nieuwste technologieën uit ons succesvolle e-MTB systeem (E8000) dat op dit moment de onbetwiste standaard is op de markt voor elektrische mountainbikes.


DAGELIJKSE BRUIKBAARHEID EN SPORTIEVE VEELZIJDIGHEID

* Stabiel aluminium frame

*Shimano STEPS E7000 motor

* 504 Wh accu

* Shimano XT derailleur (11 versnellingen)

* Shimano XT schijfremmen

* Verstelbare stuurpen

* Verende zadelpen

* Verende voorvork met 100 mm veerweg

* Maxxis Crossmark II 27.5 x 2.25" banden

* Gewicht excl. accu: 21,4 kg


Prijs: €3.399,-


'Fiets van de maand'-actie: Gratis fietscoating twv. €125,- + Gratis inmold-LED helm twv. €50,- bij aankoop van de Merida eSpresso CC XT-edition.*


Helm QT Cycletech Inmold-LED: verkrijgbaar in marineblauw, zwart, wit en fluogeel en in 2 maten: M en L.


Racefiets van de maand: Liv Avail Advanced 2





Deze veelzijdige endurance racefiets is licht en levendig in de beklimming en biedt extreem veel vertrouwen in de afdaling. Ze helpt je om meer kilometers met meer gemak en meer vertrouwen te maken. De Avail Advanced heeft een Advanced-grade composite frame met een endurance geometrie en exceptioneel lichte carbon layup die speciaal is afgestemd op vrouwen. De D-Fuse zadelpen vermindert de trillingen van het wegdek en houdt je langer fris. Schijfremtechnologie geeft vertrouwen en controle bij wisselende weersomstandigheden zodat je ook bij natte wegen ruim voldoende remkracht hebt. Bovendien heb je de mogelijkheid voor het monteren van bredere banden. Deze fiets is voorzien van een OverDrive stuurbuis voor meer balhoofdstijfheid en stuurprecisie, plus een PowerCore bottombracket voor extra trapefficiëntie.


De gewichtsbesparende framegeometrie is compleet opnieuw ontworpen en aangepast aan het vrouwenlichaam waarbij extra stabiliteit en vertrouwenwekkende controle zijn toegevoegd. Machtige remkracht afkomstig van hydraulische schijfremmen is een kritisch ingrediënt in dit recept, naast de directe krachtoverdracht via de pedalen voor turboacceleratie naar topsnelheid. Je zult nooit meer zoeken naar een extra versnelling op steile heuvels met deze vlieggewicht klimmachine. Alles wat je verlangt van een hoogwaardig presterende racefiets - laag gewicht, efficiëntie, wendbaarheid - plus comfort en flexibiliteit tijdens lange ritten.


VAN EPISCHE SOLO-AVONTUREN TOT UITDAGENDE GROEPSRITJES, DE AVAIL ADVANCED IS LICHT, COMFORTABEL EN GEBOUWD VOOR VROUWELIJKE RIJDERS

* Advanced-grade Composite frame

* Shimano 105 afmontage

* Shimano 105 schijfremmen

* Giant PR-2 Disc wielen

* Giant Gavia Fondo 1 tubeless banden, 700 x 32


Prijs: €2.199,-


'Fiets van de maand'-actie: Gratis Bryton Aero 60E fietcomputer twv. €199,95,- bij aankoop van de Liv Avail Advanced 2.*


Bryton Aero 60 fietcomputer: uitgebreide review van Bicyling.nl kan u hier terugvinden.


" De Aero 60 is een fraaie gps-fietscomputer voor een zeer redelijke prijs. Hij doet feilloos wat je van een gps-fietscomputer mag verwachten. De bijbehorende app is eenvoudig te doorgronden en blinkt uit in gebruikersgemak. Bovendien is de batterijduur indrukwekkend, iets wat we niet vaak tegenkomen. Wie voor lief neemt dat het display wat basaal oogt, zonder kleuren-touchscreen en zonder herberekenfunctie doet een goede zaak deze degelijke Bryton Aero 60. ...

Na ruim 400 testkilometers maken we de balans op. Het eerste dat opvalt is de snelheid waarmee het gps-signaal wordt gevonden. We hebben er niet iedere keer een stopwatch bij gehouden maar meestal konden we in no-time vertrekken. Fietstunnels en wegen met hoge bomen aan weerszijden hadden geen invloed op het signaal. Daarnaast hebben we de Aero 60 niet één keer opgeladen in de testperiode. De batterij-indicator gaf aan dat er nauwelijks stroom was verbruikt. " Bron: Bicycling.nl



Offroad fiets van de maand: Merida Big Nine 700



De Merida Big Nine 700 is het topmodel van de aluminium mountainbikes. Het Big Nine Lite frame met de nieuwe Shimano XT 12 speed afmontage en de Manitou Machete Comp Air voorvork maken het de prefecte 29-er voor de echte sportieve mountainbikers. Boost wielen voor en achter zorgen voor stijvere wielen en daardoor nog betere rijeigenschappen.


Deze Merida MTB hebben wij zelf getest op het Merida test event in het Duitse Ruhpolding en zowel Gerrit als ik rijden al een tijdje met een Merida MTB. Het aluminium frame is mooie gestroomlijnd. Met de zekerheid van de Shimano XT-afmontage weet je op voorhand al dat vlot schakelen geen probleem gaat geven.


DE MEEST COMPLETE ALUMINIUM HARDTAIL MOUNTAINBIKE

* Sportief Big Nine Lite aluminium frame

* Manitou Markhor Comp Air voorvork met remote lockout

* Shimano XT M8120 2x12 afmontage

* Shimano XT crankstel

* Shimano XT schijfremmen

* Shimano SLX Boost naven voor + achter

* Gewicht: 11,94 kg


Prijs: €1.799,-


'Fiets van de maand'-actie: Gratis Bryton Rider 450E fietcomputer twv. €179,95,- bij aankoop van de Merida Big Nine 700.*

Bryton Rider 450E fietcomputer


De Bryton Rider 450 is de ideale fietsnavigatie voor mountainbikers. De Rider 450 bevat OpenStreetMap en volledige ondersteuning voor GNSS zodat u in een oogwenk trails kunt vinden, uzelf kunt localiseren en weten waar u heen gaat.

De Bryton Rider 450 heeft een 2,3 inch scherm. Met dit extra grote zwart-wit scherm heb je een zeer duidelijk en haarscherp beeld. Aflezen is hierdoor makkelijker dan ooit. Dankzij dit groote scherm kunnen er tot 10 gegevens per pagina worden weergegeven voor een beter begrip de real-time prestaties. Handig als je op een hobbelig pad naar beneden raast. De Rider 450 bevat ruim 78 functies waaronder tijd, snelheid, afstand, calorieën, cadens, hoogte, energie, HR en Di2.

Ook ANT+ en Bluetooth-sensoren zijn met één simpele touch te koppelen aan je Bryton Rider 450. Ook het bedienen van elektronische schakelsystemen is mogelijk met de Rider 450, zoals Shimano’s Di2, SRAM’s eTap en Campagnolo’s EPS. De Rider 450 meldt je ook wanneer je een telefoonoproep, een e-mail of een SMS ontvangt nadat u hem via BLE met uw smartphone hebt gekoppeld. De batterij heeft een accuduur van 32 uur. Ideaal als je graag lange afstanden fietst of op fietsvakantie bent.




Deze drie fietsen staan bij ons in de showroom om te bezichtigen.


Benieuwd welke fietsen de toppers worden van januari 2020? Volg dan zeker onze facebook- of instagrampagina: @fietsengcl


* Deze 'Fiets van de maand' acties zijn enkel geldig op de bovenstaande geselecteerde fietsen. De actie is niet cumuleerbaar met andere acties en/of kortingen en de aanbiedingen zijn niet omruilbaar. De actie voor de maand december is geldig van 07/12/2019 tem 31/12/2019 of zolang de voorraad strekt.

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page