top of page

Fiets van de maand: Februari

Elke maand stellen wij een e-bike, racefiets en offroadfiets (of deze maand een stadsfiets) aan je voor die door ons uitvoerig werd gekeurd en als 'Topper op de fietsmarkt' wordt beschouwd. Om deze fietsen extra in de kijker te zetten, koppelen we hier ook elke maand een leuke actie aan.

Voor februari hebben wij gekozen voor de volgende fietsen:


E-Bike van de maand: Merida eSpresso 300


Zowel in City model als sportief heren- en damesmodel verkrijgbaar.


Voor de e-bike van de maand hebben we deze maand gekozen voor het instapmodel van Merida. "Merida-oprichter Ike Tseng (1932-2012) was een visionair en een man met eergevoel. Op een rondreis door de Verenigde Staten in de jaren 70 van de vorige eeuw zag hij aan de deur van een fietsenwinkel een bordje hangen waarop stond dat fietsen uit Taiwan vanwege de slechte kwaliteit in principe niet ter reparatie konden worden aangeboden. Toen hij dat las, begon er iets te borrelen. Kort daarna, in september 1972, opende de eerste fabriek van Merida Industry Co. Ltd. in Yuanlin (Taiwan) zijn deuren. De naam ‘Merida‘ werd door de man wiens levensmotto was “move with passion and courage“, niet toevallig gekozen. De drie lettergrepen “Me-Ri-Da‘ betekenen vrij vertaald "de intentie om alleen mooie en hoogwaardige producten te maken waarmee idereen op een zo prettig mogelijke manier zijn bestemming bereiken."

Maar voor Ike Tseng bleef het niet bij de opdracht om kwaliteitsfietsen ‘Made in Taiwan‘ te kunnen aanbieden. Daarom zette hij in 1988, na jaren succesvol in opdracht van gevestigde namen te produceren, nog een tweede grote stap: hij richtte het zelfstandige merk Merida op. Volledig in lijn met de ondernemingsfilosofie zou in de daarop volgende jaren een uitgebreid productassortiment van technologisch hoogwaardige en internationaal erkende fietsen de drie lettergrepen ‘Me-Ri-Da’ op het frame gaan dragen.

Ondertussen worden er jaarlijks zo'n 1,5 miljoen hoogwaardige fietsen van topkwaliteit met de naam Merida op het frame geproduceerd en is mede door de inspanning van Ike Tseng Taiwan uitgegroeid tot wereldleider op het gebied van fietstechnologie."(Bron: Merida.nl)


Het instapmodel van Merida, de Merida eSpresso 300, is uitgerust met de compacte, lichte en stille Shimano STEPS E5000 motor met 500 Wh batterij. Verder beschikt deze e-bike over hydraulische schijfremmen (meer over schijfremmen in dit blogartikel), Shimano Altus 9 derailleurversnellingen en een verende voorvork. Beschikbaar in city-model en sportief dames- en herenmodel, zowel in mat rood/zwart als glanzend donker zilver.


Prijs: €2.499-


"Fiets van de maand"-actie: Gratis Callant Fietsomnium (incl. VAB-fietsbijstand) bij aankoop van de Merida eSpresso 300*.

Racefiets van de maand: Merida Scultura Disc 5000





Dankzij de ontspannen geometrie van het CF2 carbon frame is de Scultura Disc 5000 de perfecte racefiets om moeiteloos lange tochten mee te maken. De schijfremmen zorgen voor perfect te doseren remkracht en goede remprestaties onder alle omstandigheden.


COMFORTABELE KILOMETERVRETER

* CF2 carbon frame + voorvork

* 12 mm steekas voor en achter

* Shimano Ultegra afmontage

* Shimano Ultegra hydraulische schijfremmen

* Continental Grand Sport Race 25C banden


Prijs: €2.499-


"Fiets van de maand"-actie: Gratis Shimano SPD Ultegra Pedalen twv. €149,95 bij aankoop van de Merida Scultura Disc 5000*.

Stadsfiets van de maand: Giant Triple X1





Deze maand ruilen we de offroadfiets even in voor een stadsfiets van de maand. Door zijn comfortabele zitpositie, zijn soepele versnellingssysteem en relaxte stijl, maakt de Giant Triple X fietsen tot een plezierige bezigheid. Het zachte zadel voelt net zo goed aan als het eruit ziet en de brede banden vlakken alle oneffenheden uit het wegdek. Met stevige aluminium achter- en voordrager kun je met deze fiets echt alles vervoeren zonder dat de fiets zelf enorm veel zwaarder wordt.


ONTWORPEN OM IN JOUW LEVEN TE PASSEN

* ALUXX-Grade aluminium frame

* Onderhoudsvriendelijke Shimano Nexus 7 naafversnelling

* Shimano Rollerbrakes remmen


Prijs: €749,-


"Fiets van de maand"-actie: Gratis AXA Newton NTC 95 cijferslot twv. €30,95 bij aankoop van de Giant Triple X1*.

Benieuwd welke fietsen de toppers worden van maart 2020? Volg dan zeker onze facebook- of instagrampagina: @fietsengcl



* Deze 'Fiets van de maand' acties zijn enkel geldig op de bovenstaande geselecteerde fietsen. De actie is niet cumuleerbaar met andere acties en/of kortingen en de aanbiedingen zijn niet omruilbaar. De actie voor de maand februari is geldig van 04/02/2020 tem 29/02/2020 of zolang de voorraad strekt.

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page