top of page

Fietsleasing voor zelfstandigen

Wist je dat je bij Lease A Bike al in een fietsleasingplan kan instappen vanaf 1 fiets? Dus ook als zelfstandige ken je via hen jouw droomfiets leasen.


De leasefiets boomt. Logisch ook als je de voordelen bekijkt.

Fietsen is tegenwoordig niet alleen gezond, maar ook fiscaal interessant. Bovendien is je maandelijkse leasingbedrag all-in, dit wil zeggen inclusief all-risk verzekering, jaarlijks onderhoud en 24/7 pechhulp, met een zorgeloze fietservaring als gevolg. Kies je ervoor om een fiets van ons te leasen, dan maken wij jouw ervaring compleet met gratis vervangfiets bij herstellingen en onderhoud, voorrang in drukke periodes zoals de zomervakantie en deskundig advies voor en na."Als zelfstandige kan je in een van deze twee categorieën vallen:


Zelfstandige in eenmanszaak

Je beoefent je activiteit als vrij beroep of als commerciële activiteit. Jij kan je maandelijkse leasekosten van de fiets in je zakelijke kosten zetten. Dit betekent dat je een belastingvoordeel hebt dat gelijk is aan jouw marginale belastingvoet (tussen 25 en 50%). Daarnaast zal je sociale bijdrage verminderen.


Zelfstandige als bedrijfsleider

Ben je niet ingeschreven als eenmanszaak, maar heb je het zelfstandigenstatuut, dan ben je een zelfstandige als bedrijfsleider. Je hebt een mandaat in een vennootschap (BV/NV, VOF, COMM V, VZW). Net als bij werknemers kan jij een fiets leasen via een tijdelijke inruil van je brutoloon. Zo geniet je dus van een fiscaal voordeel." - Bron: Lease a Bike


Een cijfervoorbeeld:

Let op, er is voor de bedrijfsleider gerekend met een bruto maandinkomen van € 3.000 en voor de eenmanszaak hebben we een jaarlijkse omzet van € 65.000 en jaarlijkse kosten van € 20.000 genomen voor de berekening. Deze kosteninschatting geeft alleen een indicatie zonder garantie op een volledig correcte berekening. Wat je uiteindelijk netto betaalt, hangt af van je persoonlijke gegevens. Ga naar onze website om hier een persoonlijke nauwkeurige berekening van te maken.Meer informatie?

Wens je graag meer informatie over fietsleasing op maat van jouw bedrijf of wil je graag een persoonlijk gesprek met Lease a Bike: dan kan je hen contacteren via deze link.


Ben je overtuigd en wens je je graag aan te melden voor Lease a Bike fietsleasing, dat kan via deze link.78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page