top of page

GIANT ENTOUR E+ 1 BEST GETEST IN ADR FIETSTEST

Giant heeft buitengewoon goed gescoord in de ADR Fietstest 2021. De Entour E+ 1 kreeg daarin het stempel ‘Best Getest’ in de categorie elektrische stadsfietsen van 1.500 tot 2.500 euro. De ADR Fietstest is Nederlands grootste fietstest waarin de ervaringen van fietsers doorslaggevend zijn.Voor de test kwamen verspreid over vier weken in februari en maart circa 350 fietsers bijeen op een locatie in de provincie Utrecht. Daar testten zij – coronaproof uiteraard – bijna zestig fietsen van 35 merken. In totaal legden de testpiloten gezamenlijk meer dan achtduizend kilometer af op een gevarieerd testparcours. Onderweg letten zij onder andere op de rijeigenschappen, het comfort, de ondersteuning en de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Enthousiaste reacties De Entour E+ 1 kreeg een 8,2 als rapportcijfer en eindigde met stip op één in de categorie elektrische stadsfietsen van 1.500 tot 2.500 euro. Testers waren met name enthousiast over het duidelijk afleesbare display, de krachtige ondersteuning, de geruisloze motor en de afwerking, zo valt op te maken uit de testrapporten. Ook viel het hen in positieve zin op hoe prettig de e-bike rijdt als de ondersteuning is uitgeschakeld. “Voor een stadsfiets in deze prijsklasse is hij verrassend goed”, schrijft de krant.

In de ADR Fietstest was er voor de eerste maal een rol weggelegd voor de Fietsersbond. Deze belangenbehartiger liet zich tijdens de test ook zeer positief uit over de Entour E+ 1. Specialist Kees Bakker van de Fietsersbond: “De Giant SyncDrive-motor is prima. Hij is met een koppel van 50 newtonmeter krachtig en verdrievoudigt wat je zelf trapt. De fiets heeft een ruime, lage instap, goede hydraulische remmen en een goede voorvering.”
Voor alledaags gebruik

De Entour E+ 1 maakt onderdeel uit van de vernieuwde Entour E+-familie. Deze bestaat uit allround e-bikes voor alledaags gebruik: je gaat er comfortabel mee naar het werk en haalt er snel boodschappen mee. Kinderen gaan er gemakkelijk op mee, want de bagagedrager is compatible met zitjes. De Entour E+ 1 heeft goed doseerbare schijfremmen, zeven versnellingen (Shimano Nexus 7) en een helder display dat ook onder zonnige omstandigheden duidelijk afleesbaar is.

Smart Assist: systeem kiest ondersteuning

De elektrische ondersteuning komt van Giants eigen middenmotor, de SyncDrive Core. Deze voorziet in vijf ondersteuningsstanden. Je hoeft niet meer handmatig te wisselen zodra je de Smart Assist-modus hebt ingeschakeld. Op dat moment kiest het systeem zelf het benodigde ondersteuningsniveau. Daarvoor gebruikt de technologie zes ingebouwde sensoren die onder meer meten hoeveel kracht je op de pedalen zet en of de weg vlak is of oploopt. Wordt het zwaarder, dan schakelt de ondersteuning vanzelf een niveau hoger.

De SyncDrive Core-middenmotor wordt gevoed met energie van de EnergyPak-accu. Daarmee heb je een bovengemiddeld grote actieradius. Bij aanschaf van de Entour E+ 1 heb je keuze uit verschillende capaciteitsgroottes: 300, 400 of 500 wattuur. Deze batterijen maken gebruik van hoogwaardige cellen, waardoor ze een langere levensduur hebben en de veiligheid beter gewaarborgd is.


Voor meer informatie of beschikbaarheid, contacteer ons gerust telefonisch 0474/39.16.34 of via e-mail info@fietsengerritclaessens.com.


364 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page