top of page

Inspiratie: kerstcadeaus voor fietsliefhebbers


Nog geen flauw idee wat je moet kopen als kerstcadeau voor je man, oma, nichtje, ...? Wij geven je alvast een aantal keitoffe tips. Een klein geschenkje of een groot cadeau, wij helpen je graag op weg in jouw zoektocht naar het ideale cadeau!


Voor de avonturier


De avonturiers ontdekken graag nieuwe paden in voor hen nog ongekende streken. Om ervoor te zorgen dat de avonturiers altijd (tijdig) thuiskomen, kan je hen best een goede fietsGPS cadeau doen.


De Rider 750 is het nieuwe paradepaardje van Bryton met een een 2,8-inch kleurentouchscreen, drie fietsprofielen, e-bike en Smart Trainer ondersteuning en voegt bovendien ook een stemgestuurde zoekfunctie toe. De kaarten zijn voorgeprogrammeerd en zesmaandelijks te actualiseren. De Rider 750 is er in 2 bundels. Het basispakket, de Rider 750E bevast het gps-toestel zelf en een Sport Mount en kost 249,95 euro. De Rider 750T bevat ook de volgende extra's: een cadanssensor, een snelheidssensor en hartslagsensor en kost 319,95 euro.









Voor woon-werkverkeer


De Willex kantoortas is een fietstas. En een schoudertas. En een aktetas. ... En een rugzak. Bijzonder multifunctioneel dus. Bovendien past hij ook nog eens op een reistrolley (schuift over de stang van de trolley) en is een regenhoes inbegrepen. U geeft dus technisch gezien niet 1 enkel cadeau, maar enkele cadeaus ;). Hij is bij ons verkrijgbaar voor €68,95.







Voor de showman/vrouw




De showman of showvrouw zit trots op zijn fiets... en terecht! Om het plaatje helemaal compleet te maken, kan je hem nog meer laten opvallen met een veilige helm. De Stormchaser is een lichte, maar degelijke helm van het Duitse Abus (Duitse gründlichkeit ten top ;)!) Deze helm heeft in totaal 23 ventilatiegaten die op een bepaalde manier gericht zijn voor de meest optimale ventilatie. Je avonturier kan dus gerust full gaz gaan! Buiten in het flashy fluo geel, zijn de helmen van Abus uiteraard ook in veel neutralere kleuren beschikbaar. Deze Abus Stormchaser is, voor een helm van slechts 216 gram in maat M, bijzonder gunstig geprijsd aan 129,95 euro.


"There's no such thing as too many sunglasses" En deze toppers van Merida vullen elke collectie mooi aan: de Merida frameless fietsbril aan €29,95 en de Merida Race fietsbril aan €39,95.




"Give a girl the right shoes and she can conquer the world"... op een mountainbike of racefiets. Zowel Shimano als DMT hebben women's specific fit schoenen... of ga gewoon voor de DMT KR4 in neon yellow die PERFECT matcht met de Abus Stormchaser van hierboven ;).


Voor de pechvogel


Heb jij ook zo'n nonkel die tijdens zijn wekelijkse fietstochtjes altijd lek rijdt? Het minipompje van QT Cycletech heeft voor 15,95 euro ook een handige drukmeter geïntegreerd. Geen idee hoeveel druk er in je banden moet? Vraag het gerust als je bij je lokale fietsenmaker op onderhoud komt! Net als bij auto's is bandenspanning belangrijk. Bij een te lage bandenspanning heb je veel meer rolweerstand en ga je harder moeten trappen (of gaat de batterij van je e-bike sneller ‘plat’) en rij je sneller lek. Dus tijdig controleren en oppompen indien nodig ;).


Heb je liever een vloerpomp met een groter bereik? De Lezyne Macro Floor Drive fietspomp (€35,95) is een bijzondere fietspomp met duurzaam stalen cilinder en zuiger. De ergonomisch, gladde handgreep maakt het oppompen gemakkelijk. Ook de precisienanometer, de extra lange slang met tweekleppig pomphulpstuk vereenvoudige de bediening enorm. In tegenstelling tot normale fietspompen maakt deze pomp geen gebruik van een klemrubber, maar wordt de pomp als het ware op het ventiel gevezen, waardoor deze niet spontaan bij hogere druk zal loslaten. Je zal zonder problemen de gewenste druk in je fietsbanden krijgen. Deze pomp gebruiken zelf wij ook in onze werkplaats. Hij is verkrijgbaar in rood, zwart en zilver.


Voor die nonkel die dringend zijn fiets moet poetsen



Goed onderhoud is het lange leven van je kostbare fiets. Heb jij ook die ene vriend of nonkel die altijd met een vuile fiets komt aanrijden? Een vuile fiets zal veel sneller verslijten dan de verwachte/voorziene levensduur. Bovendien is het aangenamer fietsen met een propere fiets. De Morgan Blue Pro Maintenance Box biedt een compleet pakket aan producten en tools om je fiets te poetsen en te onderhouden. De onderhoudskit bevat deze producten: Kettingreiniger 1000cc, Bike Wash 1000cc, Race Oil 125cc, Kettingspanner, Washandschoen, Quick & Clean Borstel, Kettingborstel, Wielborstel, Cassetteborstel, Doek.



Voor de snelheidsduivel


Voor 24,95 euro heb je een instap fietscomputertje met draad van Sigma. De BC 7.16 is Sigma's instapmodel met zeven functies. Het grotere scherm is goed af te lezen, terwijl het instellen dankzij de voorgeprogrammeerde bandenmaten een stuk makkelijker gaat. Naast het meten van de huidige, gemiddelde en maximaal behaalde snelheid, kun je er ook de ritafstand, de verstreken tijd en de afstand mee registreren. specificaties. Ideaal voor je vader die overal de weg kent en de gps-functie niet nodig heeft. ;)


Voor de perfectionist




De meest optimale/ideale fietspositie? Of gewoon voor extra comfort en geen klachten op de fiets!Als fietsenwinkel hebben wij er voor gekozen om zelf geen uitgebreide bikefittings uit te voeren, maar dit over te laten aan mensen die er effectief voldoende kennis van hebben. Die man hebben we in Jasper Vanderheyden gevonden. Jasper is gediplomeerd kinesitherapeut en dus perfect op de hoogte van het bewegend menselijk lichaam. Elk lichaam is uniek en hoewel een fietsenmaker een fiets perfect kan afstellen, is het menselijk lichaam toch een apart vakgebied waarvoor kinesitherapeuten jarenlang voor opgeleid zijn, de nodige ervaring hebben en ook de nodige bijscholingen volgen. Bij de bike fit wordt een analyse van het lichaam uitgevoerd, een fietsmeting, een analyse van je houding op de fiets en wordt tenslotte je fiets afgesteld. Indien nodig worden de schoenplaatjes ook afgesteld. Statische metingen van het lichaam zijn verleden tijd, een optimale bike fitting gebeurt op de fiets! Dat is tenslotte de houding die u urenlang moet volhouden.


Voor extra informatie, prijzen en afspraken kan je mailen naar bikefitjasper@gmail.com of volg hem via zijn facebookpagina Bike-2-Fit Bikefitting.



Voor als je het gewoon echt niet weet


Dan kan je ook nog altijd op safe spelen, een cadeaubon schenken en de fietsliefhebber zelf laten kiezen ;). Met een cadeaubon speel je altijd op safe, geen "urgh dat had ik nu toch liever niet gehad" cadeau of "doeme, dat heb ik al" cadeau dat later ingewisseld hoeft te worden. Onze cadeaubons kunnen, buiten voor de aankoop van fietsen en accessoires in onze winkel, ook voor fietsherstellingen gebruikt worden. Niet het meest sexy of wow-cadeau, dat weten we, maar wel een cadeau dat altijd gebruikt kan worden. Bovendien zijn onze cadeaus gedrukt op en verpakt met ecologisch papier. Onze cadeaubons zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro en qua budget mag en kan je zo ver gaan als je zelf wilt. ;)


Voor meer advies op maat ben je altijd welkom in onze winkel in Oelegem, maar sinds kort ben je ook online bij ons welkom op www.eulegoem.be.



Oudstrijdersstraat 25A, 2520 Oelegem



93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page