top of page

Liv 2020: Langma

LIV BIEDT ALLES WAT DE FIETSENDE VROUW ZOEKT.


"Wat heb je als fietsende vrouw nodig om optimaal te genieten van je fietspassie? Dat is de vraag die we steeds stellen als we bij Liv fietsen en bijpassende accessoires maken. Voor Liv tellen de drie F’s: Fit, Form en Function. Oftewel: de fietsen en toebehoren moeten passen bij het lichaam van een vrouw, functioneel zijn en bovenal eruit springen qua looks.


Alles begint met wetenschappelijk onderzoek. Daarbij kijken we onder andere naar damesspecifieke verhoudingen en krachtverdeling. Met behulp van deze gegevens ontwerpen we de frames. Zo krijgt elk type fiets in de Liv-collectie een eigen geometrie en snijden we de onderdelen en toebehoren toe op het vrouwelijk lichaam. Denk aan een aangepast zadel, een smaller stuur en remhendels die dichterbij zijn geplaatst. Niet in de laatste plaats is design belangrijk. We selecteren na onderzoek enkel de kleuren en patronen die de fietsende vrouw bewegen.


En wat als je eenmaal als een blok bent gevallen voor die ene fiets of kledingset? Ook dan blijven we betrokken. Liv deelt alles wat er speelt op het gebied van bijvoorbeeld rijvaardigheid, fietsonderhoud, sportvoeding en reizen. Zo haal je het maximale uit je fietshobby. Daarmee is Liv meer dan zomaar een merk. Veel meer zelfs.

 Volg de Liv Community via @Liv_Benelux" (Bron: www.liv-cycling.be)

Langma

DEZE LICHTGEWICHT RACEFIETS GEEFT JE DE SNELHEID EN KRACHT DIE NODIG IS VOOR ELKE KLIM, RACE OF MEMORABELE TOER.

De Langma Advanced is ontworpen voor agressief klimmen, afdalen en demarreren. De slanke framebuizen vormen de basis voor een extreem snelle en lichtgewicht racemachine, terwijl de onderbuis dikker wordt ter hoogte van het PowerCore bottom bracket voor extra trapstijfheid. De Liv 3F-ontwerpfilosofie en de allernieuwste lichtgewicht aerodynamische innovaties geven de Langma Advanced het beslissende voordeel tijdens lange races op heuvelachtig parkoersen of snelle criteriums.


Langma Advanced Pro 1 DiscBron: Giant


- frame: advanced-Grade Composite

- voorvork: advanced-Grade Composite, Full-Composite OverDrive 2 Steerer

- aandrijving: Shimano Ultegra Di2 11-speed

- wielset: Giant SLR 1 Disc 30mm DBL

- prijs: €4.799


Langma Advanced 2Foto: Fietsen Gerrit Claessens op de Giant MY20 Launch

- frame: advanced-Grade Composite

- voorvork: advanced-Grade Composite, Alloy OverDrive Steerer

- aandrijving: Shimano 105 11-speed

- wielset: Giant P-R2 DBL

- prijs: €1.699Review van Fietssport.nl over het voorgaande Langma-model

“Nog niet zo lang geleden was de keuze in vrouwspecifieke racefietsen met een high-end afmontage zeer beperkt, maar deze tijden zijn definitief voorbij. Steeds meer merken komen met vrouwspecifieke varianten. Daar heeft Liv zeker haar steentje aan bijgedragen. Na de Envie en de Avail biedt Liv met de toevoeging van de Langma een nog uitgebreider pakket aan vrouwspecifieke carbon raceframes. Terwijl de Envie destijds met haar broer de Giant Propel werd gepresenteerd als een aero racer, is de Langma een echte allrounder. Maar dan wel superlicht en stijf. De Langma SL 0 in maat S weegt slechts 6,05 kg. Ter vergelijking: Canyon’s dit jaar geïntroduceerde vrouwspecifieke Aeroad tikt 7,2 kg aan in dezelfde maatvoering." (Bron: Fietssport.nl)


195 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page