top of page

MERIDA 2020-modellen: SILEX

“Fietsen over gravel. Het is hot en happening. Gravelfietsen zijn voor een groot deel alleskunners. Monteer er een licht setje wielen met racebanden op en je hebt een zeer comfortabele racefiets die je goed op de weg kunt gebruiken. Kies voor gravelbanden en speel buiten alsof je weer 8 jaar oud bent. En wie een wielsetje steekt dat meer hufterproof is en kiest voor bijvoorbeeld 40 millimeter banden met een ruiger profiel, kan ook uit de voeten op een (niet al te technisch) mountainbike parcours. Inderdaad een alleskunner. “ Bicycling.nlFoto's: Fiets.nl


"Gravelbike/gravelfiets/gravelracer: ‘Robuuster’ dan een racefiets, meer ‘ontspannen’ dan een cyclocrosser en ‘sneller’ dan een mountainbike. Een comfortabelere zitpositie, extra ruimte voor bredere banden en schijfremmen. Voor fietsers die zowel op de weg als offroad willen rijden." (www.gravelbike.be)

Een gravelbike is de overtreffende trap van veelzijdigheid en het is de ideale fiets voor avontuurlijke ingestelde fietsers. Dankzij de bredere profielbanden voelt de Merida Silex gravelfiets zich thuis op alle soorten ondergrond; van de verharde weg tot onverharde wegen, gravelpaden en singletracks in het bos. De vele montagepunten voor verschillende dragers en spatborden maken het ook de ultieme fiets voor bikepacking avonturen of woon-werk verkeer.


Silex 7000

- Carbon frame

- 2x11 Shimano GRX 810

- Shimano GRX schijfremmen

- Fulcrum Racing 700 DB wielen

- PRIJS: €2.899

Silex 700

- Alu frame

- 2x11 Shimano GRX 810

- Shimano GRX schijfremmen

- Merida Expert CX wielen

- PRIJS: € 2.199

Silex 400

- Alu frame

- 2x11 Shimano GRX 400

- Shimano GRX schijfremmen

- Merida Comp SL wielen

- PRIJS: € 1.499,-
Foto: Fiets.nl


“Every road is yours”

Wat vindt wielertijdschrift Grinta van de nieuwe Silex?


“De Merida Silex 7000 wordt straks voor exact evenveel Europese duiten verkocht als de Silex 7000 die nu in het gamma staat: 2.899 euro om precies te zijn. Blijf je als gravelrijder vooral op de weg en hou je het offroad heel rustig, dan loont het om nog snel een sprintje naar de Merida dealer te trekken om één van de laatste Silex 7000 exemplaren van modeljaar 2019 op de kop te tikken. Die oogt wat chiquer, staat op smallere banden en heeft met zijn 50/34 crankstel een aandrijving die wat meer op de weg en light offroad is gericht. Mag het voor jou wel wat stoerder en koop je een gravelfiets om er vooral naast de verharde paden mee aan de slag te gaan, dan is de 2020 versie van de Silex 7000 voor jou de betere keuze. Met dank aan zijn bredere banden en specifiek voor gravel ontwikkelde Shimano GRX 810 onderdelengroep. Denk wel een beetje na over de maat van de fiets want wil je sportief met de Silex aan de slag, dan moet je een creatief antwoord zien te vinden op de geometrie die vooral op comfort en toeren is gericht.”

Het volledige artikel kan u hier lezen.Prijs-,en afmontagewijzigingen en druk-en zetfouten voorbehouden 28-6-2019.

484 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page