top of page

Professionele Bikefittings bij Jasper: nu ook MTB + speciale actie!

Sinds juni kan je een afspraak maken voor een professionele bikefitting bij Jasper Vanderheyden. Jasper heeft een Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en heeft daarnaast verschillende bijkomende opleidingen tot professioneel bikefitter succesvol afgerond.


Bij bikefittings of fietspositionering wordt je fiets volledig afgesteld op jouw lichaam als fietser. Ieder lichaam is hierbij uniek. Twee mensen die even groot zijn, kunnen toch een heel andere positie op de fiets nodig hebben. Je moet perfect weten wat elk lichaam kan. Vanuit zijn achtergrond als kinesitherapeut is Jasper hiervoor de ideale man!

Bikefitting of fietspositionering is door de jaren heen populair geworden, begonnen bij de prof wielrenners, maar eigenlijk heeft iedereen baat bij een bikefitting. Zit iedereen dan per definitie fout op de fiets? Er zijn uiteraard mensen die geen problemen ondervinden op hun racefiets, maar vaak kan op het vlak van efficiëntie wel nog een en ander beter. Slechts sporadisch zit iemand helemaal perfect op zijn fiets.


Door het enorme succes wordt de term ‘bikefitting’ vaak (te pas en te onpas) gebruikt voor allerlei methoden. Uiteraard zijn er verschillende soorten van bikefittings. Het belangrijkste is om niet enkel naar de fiets en zijn onderdelen te kijken, maar ook, en vooral, naar het lichaam van de fietser die ermee fietst. Een grondige kennis van dat lichaam is hiervoor van uiterst belang om letsels te voorkomen. Kinesitherapie is hiervoor de basis.


Waarvoor kan een professionele bikefitting nuttig zijn?

Letsels te voorkomen

Je fietscomfort te verhogen

Prestaties te verbeteren
Naast bikefittings van je racefiets, kan je bij Jasper nu ook terecht voor bikefittings van je mountainbike. Onlangs heeft hij ook voor MTB’s een bijkomende opleiding gevolgd. Ben je begonnen met de MTB toertochten en zit je niet helemaal goed op je bolide of ervaar je zelfs klachten? Aarzel dan zeker niet om een afspraak te maken bij Jasper via mail (bikefitjasper@gmail.com). Ook voor verdere vragen kan u hem via mail bereiken.Op zaterdag 16 november van 10u-12u is Jasper aanwezig tijdens ons “2020 Models Launch Weekend” om jouw vragen te beantwoorden over zijn sessies fietspositioneringen. Spring gerust eens binnen. Dat weekend voorzien wij ook een speciale “2020 Models Launch actie” waarbij we je bij de aankoop van een racefiets of MTB vanaf €3500,- een professionele bikefitting bij Jasper cadeau doen. (Actie enkel geldig op 15, 16 en 17 november 2019 op de geselecteerde modellen en niet cumuleerbaar met andere acties).
92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page