top of page

#ThrowbackThursday: Profpeloton & Service Course

Wist je dat Gerrit vroeger z'on 60-tal fietsen moest opbouwen voor de start van het wielerseizoen?

Je hebt het wellicht al zien passeren op social media of in het nieuws. Het nieuwe sponsorseizoen in het wielrennen is gestart en nieuwe truitjes en materiaal worden volop gepresenteerd. Enkele wilden we graag even voor je op een rijtje zetten, tesamen met een throwback van Gerrit naar zijn periode in de service course van Team Wiggle-Honda.


Team BikeExchange - Jayco

De terugkeer van Giant fietsen in het WorldTour peloton is een feit! De renners van Team BikeEchange - Jayco zullen het komende seizoen uitgerust zijn met een stel prachtfietsen van topniveau met de Giant TCR, Propel & Trinity. Alle fietsen worden uitgerust met CADEX WheelSystems en Shimano aandrijflijncomponenten.


Racers zullen ook het hele jaar door Giant-helmen gebruiken, waaronder de Rev Pro. Daarnaast zullen teamrijders en -medewerkers samenwerken met productontwerpers en ingenieurs van Giant om nieuwe geavanceerde producten te ontwikkelen en te testen die later dit jaar zullen worden geïntroduceerd.


Dylan Groenewegen. Bron: Giant-Bicycles.com

De damesploeg wordt dan weer gesponsord door zustermerk Liv Bicycles. Zo kan je dit seizoen Michael Matthews, Urksa Zigart (de vriendin van fenomeen Tadej Pogacar), Amanda Spratt, Nina Kessler en Dylan Groenwegen op hun nieuwe Giant en Liv bolides zien flitsen.UAE Team ADQ


Bron: Instagram UAE Team ADQ

De nieuwe damesploeg van UAE Emirates zal volgend jaar met vijftien rensters aan het nieuwe seizoen beginnen, waaronder de Italiaanse ex-wereldkampioene Marta Bastianelli en de Spaanse topper Mavi García.


Hun fietsen? Net als hun mannelijke collega's krijgen ze van het iconische Colnago een prachtexemplaar voorgeschoteld, de Colnago V3Rs.


Throwback to the Pro Peloton: Service Course


Nieuw materiaal zorgt, voor het seizoen effectief van start kan gaan, voor heel wat werk voor de mecaniciens van al deze teams die wellicht staan te popelen om al die nieuwe fietsen met technologische snufjes op te bouwen.


In een nog niet zo'n ver verleden mocht Gerrit zo ook een aantal seizoenen voorbereiden. Bij Team Wiggle Honda (later: Team Wiggle High 5) stonden deze periode alle wedstrijd- en trainingsfietsen reeds klaar voor het seizoen, zodat alles nog uitvoerig getest kon worden door de rensters en gefinetuned door Gerrit voor de effectieve start van het seizoen.


Alle fietsen werden volledig van nul opgebouwd. Bij Wiggle Honda waren dit de Colnago C60 en Colnago V1-R (toen ontwikkeld in samenwerking met Ferrari), opgebouwd met Campagnolo groepsets en Deda Elementi onderdelen.Elke renster had minimum 4 fietsen, 3 wegfietsen en 1 tijdritfiets, wat wil zeggen dat er elk seizoen zo'n 60-tal fietsen werden opgebouwd door Gerrit. Met als grootste huzarenstukjes de tijdritfietsen, waarbij elk minste detail telde en alles tot op de mm goed moet afgestemd zijn voor de aerodynamica.


Wist je trouwens dat één van de fietsen die Gerrit opgebouwd heeft nu staat te pronken in het Colnago Museum in Cambiago (nabij Milaan) naast de iconische Parijs-Roubaix fietsen van Ballerini, Museeuw, Freire en Tafi en de Wereld Uurrecord fiets van Eddy Merckx.


In 2015 won de Italiaanse Elisa Longo Borghini de Ronde van Vlaanderen. Vlak na de aankomst kreeg Gerrit telefoon van de zoon van Ernesto Colnago om "de winnende Colnago V1-R" as soon as possible terug naar Italië te brengen om in het museum een plaatsje te geven. Een prachtig voorbeeld van de trotsheid van Colnago op hun renners/rensters en de passie voor hun fietsen.Met diezelfde passie en trotsheid op onze fietsen staan wij elke dag in onze winkel en werkplaats om onze klanten nu dezelfde zorgeloze service te bieden als Gerrit bood aan topwielrenners en -wielrensters. #BikeLikeAPro


Voor al jouw herstellingen en/of onderhoud aan jouw geliefkoosde racefiets mag je ons altijd telefonisch of via mail contacteren. Binnenkort komt ook onze vernieuwde afsprakenkalender online zodat je gemakkelijk zelf je afspraken kan inplannen.


📞 0474/39.16.34

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page