top of page

Uitdaging 2020: Mon Ventoux 4 Stella

20 JUNI 2020: D-DAY


"Awel, ik ga de Mont Ventoux beklimmen", zei mijn vader (Paul, vader van Zoë) op onze vakantie in Portugal. Gerrit en ik keken naar elkaar en we wisten het meteen. Wij gaan mee!


Binnenkort moet mijn vader een heupoperatie ondergaan, na een zwaar ongeval dat hij in 2016 gehad heeft en waar hij al een lange revalidatie voor ondergaan heeft. Fietsen is een goede manier om het herstel na een totale heupoperatie te bevorderen en ook om terug een goede, gezonde conditie te verkrijgen. Nadat hij dit jaar al te voet naar Scherpenheuvel gegaan is (als ode aan ons dochtertje die in maart een lange periode in het ziekenhuis gelegen heeft met gezondheidsproblemen), besloot hij om volgend jaar, als herstel voor zijn heupoperaties, de Kale Berg te gaan beklimmen.De voorbije maanden, na de gezondheidsproblemen van ons dochtertje, waren voor ons mentaal vaak zwaar. Gerrit vergeleek het herstel van ons dochtertje daarom vaak met "We staan voor ne berg en we moeten erover, we kunnen ni anders. Het is zwaar om die berg te beklimmen en het zal even duren, maar het uitzicht boven zal de moeite zijn." Ondertussen lijkt het herstel van ons dochtertje echt de goede kant uit te gaan. Het is dan ook een vechtertje! Toen mijn vader zei dat hij de Mont Ventoux wou gaan beklimmen, viel bij ons het plaatje ineens in mekaar. Waar we de voorbije maanden figuurlijk de berg beklommen hebben, gaan we dat nu letterlijk doen. Voor Stella-Louise!


Dit wordt onze ode aan ons dochtertje.
Vandaag hebben we ons ingeschreven voor de "Mon Ventoux" van Sporta op 20 juni 2020. Aangezien onze conditie niet meer is wat ze geweest is en ook ons streefgewicht een 'beetje' overschreden is, hebben we gekozen voor de Ventourist, maar dan wel vanuit Bédoin vertrekken. Ons hoteltje in Bédoin is geboekt, de inschrijvingen bij Sporta zijn ook gebeurd, de afspraken bij een top-sportarts zijn gemaakt en, belangrijk, de fietsen zijn besteld (en de afspraak bij onze bikefitter is ook al vastgelegd! De training zijn we ondertussen ook al op een amusante manier begonnen op onze Merida mountainbikes en s'avonds wat door Londen zwiften ;).


Gerrit gaat de Mon Ventoux beklimmen met een Giant TCR Advanced Pro Team Disc, in Team CCC-kleuren.Frame: Advanced-Grade Composite, disc

Schijfremmen

Afmontage: Shimano Ultegra

Mét Giant Power Pro power meter inbegrepen

Giant SLR-1 Disc wielset


Ikzelf ga naar boven rijden met een pareltje ;), de Liv Langma Advanced 1 Disc.


Frame: Advanced-Grade Composite, disc

Schijfremmen

Afmontage: Shimano Ultegra

Giant PR-2 Disc wielset

Giant Gavia Course Tubeless banden


Waarom heb ik voor deze fiets gekozen?

Omdat hij er prachtig uitziet! Nee, dat is uiteraard niet de enige reden. Liv biedt als merk alles wat je als fietsende vrouw zoekt. Voor Liv tellen de 3 F's: Fit, Form en Function. Oftewel: de fietsen en toebehoren moeten passen bij het lichaam van een vrouw, functioneel zijn en bovenal eruit springen qua looks. Alles begint bij Liv met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Daarbij kijken ze naar onder andere damesspecifieke verhoudingen en krachtverdeling. Met behulp van al deze gegevens ontwerpen ze hun frames. De onderdelen en toebehoren worden op jouw lichaam als vrouw toegesneden. Denk aan aangepast zadel, smaller stuur en remhendels die dichterbij zijn geplaatst.


Paul? Die is er zelf nog niet uit welke fiets hij gaat bestellen en wacht ons "2020 Models Launch Weekend" af. Dit is het weekend van 15, 16 & 17 november (vanaf nu elk jaar, het derde weekend van november) waarbij wij de nieuwe 2020 modellen van onze topleveranciers: Giant, Merida & Norta voorstellen. Dit weekend is ook de officiële heropening van onze vernieuwde winkel (renovaties, werkzaamheden zijn gepland de eerste week van november) en zullen er doorlopend ook verschillende demonstraties zijn. Op zaterdag 16 november tussen 10 en 12u is kinesitherapeut Jasper Vanderheyden aanwezig in onze winkel om al uw algemene vragen over bikefittings te beantwoorden.


Uiteraard is niet alleen Paul, maar ook jullie dat weekend van harte welkom!Onze voorbereiding voor de Mon Ventoux zal je vanaf nu geregeld op onze website en onze social media kanalen (Facebook & instagram: @fietsengcl) kunnen volgen.

221 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page