top of page

Wees fietsdieven te slim af

Bijgewerkt op: 14 jan. 2022

Je hoort het helaas steeds vaker "Mijn fiets werd gestolen". Elektrische fietsen zijn enorm populair bij fietsdieven, omdat ze hen veel geld opleveren. Fietsdieven gaan daardoor ook steeds georganiseerder te werk. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat de kans dat ze jouw fiets kiezen kleiner wordt.
Een goed slot... of twee


Zet je elektrische fiets liefst met minstens twee verschillende types van sloten vast. Dit maakt dat de dief langer te werk moet gaan en al over meer materiaal moet bezitten om de twee sloten open te breken.


Een goede combinatie is een hoefijzerslot door het achterwiel en een kettingslot of kabelslot om het frame. Zet je e-bike met dit ketting- of kabelslot vast aan een solide, vastzittend object zoals een stevig hekwerk.


Let tenslotte ook op de veiligheidskwalificatie van het slot. Het ART2 keurmerk is het meest gebruikte keurmerk voor fietssloten. Onze e-bikes van Giant, Thompson, Merida en Norta worden standaard al voorzien met een ART2 gekeurd hoefijzerslot en bij Norta krijg je er zelfs gratis een insteekketting bij.Lock-functie


Koop je een e-bike met Bosch motor, dan heb je de mogelijkheid om de motor te vergrendelen met de Lock-functie. Dankzij de blokkering wordt de motorondersteuning gedeactiveerd wanneer de boordcomputer wordt verwijderd. Enkel wanneer dezelfde boordcomputer wordt aangesloten, wordt de blokkering opgeheven. Deze lock-functie is voorlopig enkel beschikbaar op de Kiox en de Nyon (vanaf modeljaar 2021) displays en is een betalende functie.


Meer informatie over de lock functie, kan je hier op de website van Bosch terugvinden.


Velopass


Misschien heb je het al opgemerkt in onze showroom. Sinds kort zijn alle elektrische fietsen uitgerust met een QR-code op het frame. Deze QR-code heeft tevens een geïntegreerde NFC-chip. Alle gegevens van de fiets zitten achter deze code, de Velopass, en is als het ware het paspoort van jouw fiets.


Door de Velopass zichtbaar op de fiets te bevestigen maak je aan fietsdieven kenbaar dat jouw fiets geregistreerd is. Niet alleen zal het de dief ontmoedigen om jouw fiets te stelen, maar wanneer hij toch gestolen wordt is het makkelijker om de fiets terug te vinden. Als eigenaar kan je je fiets doorgeven als gestolen.


Fietsenwinkels waar deze fiets binnengebracht worden na de diefstal voor onderhoud of herstellingen of eventueel doorverkoop van de fiets kunnen aan de hand van de QR code zien of de fiets gestolen is en meteen ook contact opnemen met de oorspronkelijke eigenaar (volledig volgens de Privacywetgeving kan men de gegevens van de eigenaar niet zien maar wel een bericht sturen naar de eigenaar). Ook als je als particulier een tweedehands fiets koopt, kan je aan de hand van de QR-code zien of die fiets als gestolen geseind staat. Bovendien zal je als eigenaar van de fiets bij diefstal ook gemakkelijker bewijzen dat de fiets effectief van jou is.


Heb jij nog geen Velopass? Is je fiets bij ons aangekocht, dan registreren wij je fiets gratis met een Velopass. Voor fietsen die niet bij ons aangekocht werden, kost een Velopass inclusief registratie slechts €4,95.Contacteer ons gerust voor meer informatie.


GPS Tracker
Wordt je fiets toch gestolen? Dan is er toch nog een kans om hem te recupereren... toch als je een GPS-tracker geïnstalleerd hebt in je e-bike. Er zijn tegenwoordig verschillende systemen van GPS-trackers op de markt. Wij hebben er zelf enkele van geanalyseerd en getest. Uit verschillende afwegingen hebben wij zelf gekozen om de BikeTrax tracker van Powunity in ons aanbod op te nemen.

  • Deze wordt in de fiets in gemonteerd en dus niet zichtbaar op de fiets gemonteerd. Hierdoor is hij voor fietsdieven onzichtbaar.

  • De tracker beschikt ook over een extra accu waardoor de GPS dekking gegarandeerd blijft als de accu van de e-bike verwijderd wordt.

  • De GPS-tracking maakt gebruik van het meest stabiele netwerk in heel Europa

  • Kan ingebouwd worden in e-bikes met Bosch en Shimano motor

Wil je de BikeTrax tracker graag zelf eens "in actie" zien? Vraag ons gerust om een demonstratie.Fietsverzekering


Je had geen GPS-tracker geïnstalleerd. Niet zo erg, want je bent verzekerd... toch? Onze wagen verzekeren, dat is evident. Maar ook fietsverzekeringen geraken steeds meer ingeburgerd. Logisch ook, want een elektrische fiets is een vrij grote investering, die je dan ook liefst zo goed mogelijk beschermd.


Er zijn verschillende soorten van fietsverzekeringen. Bij Callant kan je kiezen uit twee verschillende formules: Premium Bike Care of Bike Care.


Bron: fietsomnium.be

"Fietsbijstand 24/7

Fietspech, materiële schade of een ongeval? Hulp is al onderweg. Dankzij Callant fietsbijstand geniet u 24/7 en onbeperkt van bijstand in de volledige Benelux. Zelfs wanneer uw fiets defect is en nog vóór u aan uw rit begint. Met herstel ter plaatse indien mogelijk en repatriëring indien nodig doet de wegenwachter er alles aan om uw rit verder te zetten.


Diefstalverzekering

De waarborg diefstal is inbegrepen in beide formules. Uw tweewieler is wereldwijd verzekerd. Bij diefstal dient u zo spoedig mogelijk klacht neer te leggen bij de politie en schriftelijk aangifte te doen aan Callant uiterlijk binnen de 8 dagen. U betaalt geen franchise* voor een (elektrische) fiets. *Uitzondering: voor (elektrische) racefietsen en (elektrische) mountainbikes is er een franchise voorzien van 20% van het verzekerde bedrag. Materiële schade

Kiest u voor Premium Bike Care? Dan is uw fiets ook gedekt bij materiële schade nadat u de schadegebeurtenis zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen de 8 dagen schriftelijk aan Callant heeft gemeld. Bij schade betaalt u in de meeste gevallen een franchise van 25 euro*. *Uitzondering: voor (elektrische) racefietsen en (elektrische) mountainbikes is er een franchise van 10% van het verzekerde bedrag met een minimum van 50 euro."


Benieuwd wat zo'n fietsverzekering je nu aan jaarlijkse verzekeringspremie zou kosten? Bereken het vlot op www.fietsomnium.be, vul de gegevens van je fiets in en vermeld G83CA2 als dealercode.


Voorbeeld: Stel: je woont in Oelegem en je hebt een elektrische fiets (geen racefiets) gekocht van €3500 zonder accessoires als eerste eigenaar en de fiets is jonger dan 2 jaar.
Heb je vragen na het lezen van dit blogartikel of wens je graag een GPS-tracker te laten installeren of meer informatie omtrent onze sloten van Abus en AXA? Contacteer ons gerust of kom vrijblijvend langs in onze winkel in Oelegem.


☎️ 0474/39.16.34

🏬. Oudstrijdersstraat 25A, 2520 Oelegem - Ranst

377 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page