top of page

Fiets van de maand: Maart

Onze voorjaarsopendeurdagen zitten er weer op. Misschien heb jij je slag wel kunnen slaan met één van onze koopjes of opendeurdagacties. Maar misschien vond je dat regenweer maar niets en hoop je snel op lekker zonnig weer voor de aankoop van een nieuwe fiets. Je hoeft alleszins niet te treuren dat je onze opendeurdagacties gemist hebt, want jij weet 'bij Fietsen Gerrit Claessens zijn er weer een nieuwe "fiets van de maand"-acties'!


Elke maand stellen wij een e-bike, racefiets en offroadfiets (of deze maand een stadsfiets) aan je voor die door ons uitvoerig werd gekeurd en als 'Topper op de fietsmarkt' wordt beschouwd. Om deze fietsen extra in de kijker te zetten, koppelen we hier ook elke maand een leuke actie aan.

Voor maart hebben wij gekozen voor de volgende fietsen:


E-Bike van de maand: Norta B-1.020


In de categorie e-bikes valt deze maand de beurt aan Norta’s onderhoudsvriendelijke instapmodel: de Norta B-1.020. Norta is een Belgische fietsenfabrikant die garant staat voor puur fietsplezier en voor ons, als fietsenwinkel, een topbedrijf om mee samen te werken. Doorheen de jaren hebben wij steeds op een geweldige service kunnen rekenen, waar uiteraard ook onze klanten van kunnen profiteren.




90% van onze bestelde e-bikes wordt standaard binnen de 1 à 2 weken geleverd, waardoor je heel snel met je nieuwe fiets kan genieten van zeer aangename fietstochtjes.




De Norta B-1.020 maakt deel uit van de B-1000 reeks van Norta. Deze reeks van e-bikes is uitgerust met een Bosch Active Line middenmotor van de derde generatie en biedt met een maximaal draaimoment van 40 Nm de juiste ondersteuning voor ontspannen fietsplezier tot 25 km/u. De Powerpack 400 batterij zorgt voor een betrouwbare en duurzame energieopslag. Met een klik van de duim geeft de Purion boordcomputer alle essentiële informatie weer, terwijl u beide handen veilig aan het stuur houdt. Alle modellen van de B-1000-serie hebben Magura hydraulische velgremmen. Verder is deze B-1.020 uitgerust met een onderhoudsvriendelijke Shimano Nexus 7 naafversnelling.


De kleur? Bij Norta kan je GRATIS kiezen uit 10 verschillende kleuren: van hip, retro turkoois, naar stijlvol parelwit en neutraal matzwart/goud. Wij hebben steeds een selectie van de 10 verschillende kleuren bij ons in de showroom staan.


Testen? ZEKER DOEN! Bij Norta kan je van februari tot juni elke zaterdag een proefrit maken met hun e-bikes. Meer informatie over deze proefritten kan je hier terugvinden. Daarnaast bent u bij ons uiteraard ook altijd welkom om een testrit te maken met één van onze showroommodellen. Onze huidige Norta showroommodellen: Norta B-1.020, B-2.010, B-2.040, B-3.010 en B-3.020. Voor ieder wat wils dus ;).


Bent u er nog niet uit of deze Norta uw ideale e-bike is? Met onze handige keuzehulp over de aankoop van een nieuwe e-bike helpen wij u graag op weg. Voor vragen mag u ons ook steeds contacteren via mail of telefoon en bent u van harte welkom bij ons in de winkel.


Prijs: €2.339,- (excl. bebat en recupel)


"Fiets van de maand"-actie: Gratis Callant Fietsomnium (incl. fietsbijstand) bij aankoop van de Norta B-1.020*.

Racefiets van de maand: Merida Scultura Disc 6000





Is het u ook al opgevallen dat de renners van Bahrain-McLaren (o.a. Ivan Cortina in Parijs-Nice, Dylan Teuns in Parijs-Nice en de Ruta Del Sol) dit voorjaar extra goed hebben ingezet op hun Merida Scultura, Time Warp TT en Reacto racebolides? Topfietsen van Merida!


Dankzij de ontspannen geometrie van het CF2 carbon frame is de Scultura Disc 6000 de perfecte racefiets om moeiteloos lange tochten mee te maken. De volledige Shimano Ultegra afmontage met compact crankstel en hydraulische schijfremmen maakt dit een fiets voor veeleisende fietsers.


  • CF2 carbon frame + voorvork

  • 12 mm steekas voor en achter

  • Fulcrum Racing 700 DB wielset

  • Shimano Ultegra afmontage

  • Shimano Ultegra crankstel

  • Shimano Ultegra hydraulische schijfremmen


Prijs: € 2.899,-


"Fiets van de maand"-actie: Gratis Bryton Rider 860E bij aankoop van de Merida Scultura Disc 6000*.

Een Bryton wat?

Bryton is het merk van fietsnavigatie dat door de renners van Deceuninck-Quickstep gebruikt wordt. De Rider 860, ontworpen voor de beste weergave- en gebruikservaring, heeft een handschoenvriendelijk aanraakscherm in kleur van 2,8", waardoor de bediening intuïtiever wordt en de gegevens helderder dan ooit worden uitgelezen! Het kan tot 12 aanpasbare gegevensvelden per pagina inpassen voor een beter inzicht in prestaties in real-time.


Begin aan nieuwe avonturen met de navigatiefunctie van de Rider 860! Voorzien van OpenStreetMap (OSM) biedt de Rider 860 locatie- en gedetailleerde richtingsinformatie in één oogopslag, wat een handige en intuïtieve gebruikerservaring biedt voor wegfietsen. De Rider 860 biedt stapsgewijze routebegeleiding, inclusief afstands- en richtingsinformatie voor elke afslag. Wanneer u off route rijdt, zal de Rider 860 de route omleiden om u terug op het goed spoor te brengen. Meer informatie over de Rider 860 kan u hier terugvinden.


Stadsfiets van de maand: Giant Escape City Disc 2




  • ALUXX-Grade aluminium frame

  • Verstelbare stuurpen

  • Shimano Altus 2x8 speed

  • Hydraulische schijfremmen


Prijs: €599,-


"Fiets van de maand"-actie: Gratis QT Cycletech cijfer kettingslot bij aankoop van de Giant Escape City Disc 2*.

Benieuwd welke fietsen de toppers worden van april2020? Volg dan zeker onze facebook- of instagrampagina: @fietsengcl


* Deze 'Fiets van de maand' acties zijn enkel geldig op de bovenstaande geselecteerde fietsen. De actie is niet cumuleerbaar met andere acties en/of kortingen en de aanbiedingen zijn niet omruilbaar. De actie voor de maand maart is geldig van 11/03/2020 tem 31/03/2020 of zolang de voorraad strekt.



547 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page