top of page

Liv biedt alles wat de fietsende vrouw zoekt

Steeds meer vrouwen zijn besmet de fietsmicrobe. Waar de mountainbike en racefiets wereld vroeger een echt mannenbastion was, staan steeds meer vrouwen hun mannetje en zijn er ook steeds meer merken in de fietswereld die rekening houden met de “noden” van de vrouw. Zo ook Liv, het vrouwenmerk van Giant.Bron: Liv

#LivForward means supporting other women. “I enjoy inspiring others and encouraging women to push their personal boundaries because you often find you will achieve something you were not expecting.”

Bonnie Tu, Chairwoman van Giant, was op zoek naar specifieke wielerkledij voor vrouwen en kon enkel kleine mannenmaten vinden voor haar. “Er was niets dat comfortabel aanvoelde. Het paste gewoon niet en dat zette mij tot denken: Als ik niet de juiste kledij en fiets kan vinden voor mezelf, hoe kan ik verwachten dat andere vrouwen dat wel kunnen vinden. Op die manier maken we het ze niet gemakkelijk om te genieten van de sport.” En zo ontstond Liv, een merk gemaakt door en voor vrouwen.

Bij het ontwerp van fietsen en bijpassende accessoires zijn ze dan begonnen vanuit de vraag “Wat heb je als fietsende vrouw nodig om optimaal te genieten van je fietspassie?”. De 3F’s staan daarbij centraal: Fit, Form en Function. Of: de fietsen en toebehoren moeten passen bij het lichaam van jou als vrouw, het moet functioneel zijn en bovenal eruit springen qua looks. Alles begint met wetenschappelijk onderzoek, waarbij gekeken werd naar onder andere damesspecifieke verhoudingen en krachtverdeling. Met behulp van al deze gegevens worden dan de frames ontworpen. Elk type fiets in de Liv-collectie krijgt een eigen geometrie en ook de onderdelen en toebehoren worden toegesneden op jouw lichaam. Denk hierbij aan een aangepast zadel, een smaller stuur en remhendels die dichterbij zijn geplaatst. Ook na aankoop van je fiets, kledingset of accessoires blijft Liv betrokken. Liv deelt alles wat er speelt op het gebied van bijvoorbeeld rijvaardigheid, fietsonderhoud, sportvoeding, … Zo kan jij het maximale uit je fietshobby halen.


Liv is meer dan zomaar een merk. Veel meer zelfs.


Gerrit Claessens heeft, naast zijn eigen ervaring als wielrenner en een vrouw die graag met de racefiets en MTB fietst, als mecanicien veel ervaring opgedaan in het professionele dameswielrennen. Gerrit is begonnen als mecanicien voor het vroegere Team Wiggle High 5, waar hij al snel promoveerde tot hoofdmecanicien. Hij was verantwoordelijk voor de fietsen en al het materiaal van o.a. Jolien D’hoore (ex-BK Wielrennen, WK koppelkoers, Brons op de Olympische Spelen), Elisa Longo Borghini (winnares Ronde Van Vlaanderen 2015, Brons op de Olympische Spelen), Emma Johansson (meervoudig nationaal kampioen in diverse disciplines, 2x zilver op de Olympische Spelen), Giorgia Bronzini (tweevoudig Wereldkampioene), Laura Kenny (vroeger Trott, 4x olympisch goud), enz. Voor vragen bij aankoop van een nieuwe fiets of materiaal is hij dus dé man om je verder te helpen.


Wil je echt helemaal optimaal en klachtenvrij fietsen? Dan kan je beroep doen op Jasper Vanderheyden, kinesitherapeut en professioneel bikefitter. Bij bikefittings of fietspositionering wordt je fiets volledig afgesteld op jouw lichaam als fietser. Ieder lichaam is hierbij uniek. Twee mensen die even groot zijn, kunnen toch een heel andere positie op de fiets nodig hebben. Je moet perfect weten wat elk lichaam kan. Bikefitting draait niet enkel om de fiets, het draait vooral om de persoon (en zijn lichaam) die op die fiets zit. Meer informatie over de bikefittings kan je hier lezen.


Liv Fietsen


Liv heeft een uitgebreid gamma aan fietsen: van aerodynamische racefietsen, mountainbikes voor onverharde wegen en ruige terreinen tot sportieve fitness fietsen. De kans is groot dat jouw perfecte fiets erbij zit. Zo hebben we o.a.:


Enviliv


De Enviliv is een echte aero-racemachine. Alles aan deze fiets is erop afgestemd dat je als het waarde door de wind heen ‘snijdt’ en kunt presteren op het hoogste niveau. Deze fiets is gemaakt om snel te zijn! De damessspecifieke geometrie zorgt voor een uitgebalanceerde zitpositie en een vlekkeloos stuurgedrag waardoor je net zo makkelijk de controle over de fiets houdt op en afdaling als tijdens een sprint naar de eindmeet.

De ultieme aero-racemachine voor sprints, sprinttriathlons en dagelijkse training op de weg.


Langma
De Langma is gemaakt voor de sterkste klimsters, de felste tegenstanders of gepassioneerde liefhebbers. Zoë rijdt zelf met een Langma Advanced Disc: full carbon frame, schijfremmen en vooral een genot om mee te fietsen. Het lichtgewicht frame is aerodynamisch en daarom uitermate geschikt voor de snelle sprints. De Langma is ontwikkeld voor langdure beklimmingen zodat je de bergen kunt bedwingen en krachtig door de vlakke stukken koerst. Door wendbaar en direct stuurgedrag overwin je elke technische afdaling. Deze fiets is dé perfecte combinatie voor klimmen en racen.Avail
De Avail is een echte endurance fiets. Het damesspecifieke ontwerp zorgt voor een uitgebalanceede zitpositie op de fiets en dat betekent stabiliteit in snelle bochten en afdalingen, efficiëntere krachtoverdracht en – het allerbelangrijkste bij deze fiets – comfort. Voor extreem lange dagen in het zadel is de Avail een lichtgewicht verlengstuk van je lichaam en met een uiterlijk dat je onderscheidt van de massa.


Pique
De 29er MTB van Liv. Dankzij de specifieke 3F-ontwerpfilosofie, het lichtgewicht frame en Liv specifieke 100mm Maestro voor- en achtervering is dit dé ideale XC/Trailbike om snel omhoog te knallen maar ook uitdagende downhill parcours te rijden.


Tempt

Overweeg jij om het bos in te gaan voor sportieve rit en daarnaast te genieten van uitdagende slingerende bospaden? De Tempt is een lichtgewicht aluminium MTB met vrouwspecifieke geometrie om ervoor te zorgen dat jij zo optimaal mogelijk je ritten kan maken.


Naast het aanbod fietsen, biedt Liv ook een uitgebreid aanbod in bijpassende accessoires om elke fietsrit compleet te maken. Kleding, helmen, schoenen en bidons, ook deze producten zijn speciaal ontworpen door en voor vrouwen.169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page